Pols blessure Alblasserdam

De pols is een gewricht dat begint bij de onderarm en eindigt net voor de vingers. De pols is samengesteld uit botten, kapsels, banden, spieren, pezen, zenuwen en bloedvaten. Samen zorgen ze ervoor dat we onze handen correct kunnen bewegen en ze verbinden onze handen met onze armen. De pols bestaat uit 2 gewrichten en aan de binnenzijde van de pols bevindt zich de slagader.

Een polsblessure is simpelweg een blessure aan de pols. De meeste polsblessures ontstaan door een val, maar tijdens het sporten is er ook een extra risico voor een polsblessure. Er zijn twee soorten polsblessures, de acute polsblessure en geleidelijke polsblessure.

Welke polsblessures komen het meest voor

  • Verzwikking van de pols

De pols kan door een val of botsing dubbelklappen. De pezen en banden komen dan onder grote spanning te staan. Een polsverzwikking is te herkennen aan warmte en pijn rondom het polsgewricht, een zwelling en eventueel een verkleuring. 

  • Polsbreuk

Als een harde klap of val het kraakbeen en/of de botten beschadigd, is er sprake van een polsbreuk. Een polsbreuk is te herkennen aan een combinatie van veel pijn, zwelling en het onvermogen om je vingers te bewegen.

  • Instabiliteit van de pols

Na een botsing of val kunnen de handwortelbeentjes verschoven zijn, dit zorgt voor instabiliteit en kan beknelling tot gevolg hebben. Het kan er voor zorgen dat je het polsgewricht niet meer goed kunt bewegen.

  • Carpaal tunnel syndroom

Het carpaaltunnelsyndroom is een klachtenpatroon veroorzaakt door een beknelling van de zenuw die loopt in het midden van de arm. Het Carpaal Tunnel Syndroom zorgt voor een doof, tintelend en pijnlijk gevoel in de hand en vingers. Het begint voornamelijk in of rondom de duim, wijsvinger en ringvinger. 

  • Artrose van de pols

Artrose is ook wel slijtage aan het kraakbeen. Het slijten van het kraakbeen zorgt ervoor dat de botten niet meer soepel over elkaar heen schuiven. Het directe botcontact zorgt voor pijnklachten die alleen maar kunnen toenemen.

Polsblessure

”Bij Fysio Alblasserdam behandelen we u liever vandaag dan morgen. Daarom houden wij onze wachtlijsten kort. Klachten en/of pijn verergeren namelijk als er niets aan gedaan wordt. Bovendien is het belangrijk om te weten wat er speelt en wat u kunt doen aan uw herstel. Verbijt de pijn niet, maar maak zo snel mogelijk een afspraak.”

Fysio Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

5/5

Yara van ‘T Hof 

”’Eindelijk van mijn blessure af!”

4.5/5

Pieter 

”Fijne oefeningen om mijn achillespees sterker te maken.” 

4.9/5

Leo van Rooijen

”Heerlijk om in zo’n grote ruimte de oefeningen te doen.”

Pols blessure oplossen bij Fysio Alblasserdam

Het is belangrijk dat je op tijd contact zoekt met de fysio als je last hebt van de pols. Een blessure aan de pols kan namelijk een chronische blessure worden al je te lang wacht met het behandelen er van. Fysio Alblasserdam kan je begeleiden in het proces om de blessure te behandelen met oefeningen. De oefeningen zullen vooral zorgen voor meer kracht en bewegelijkheid in de pols. De fysio zal ook helpen om de klachten en pijn te verminderen.

Persoonlijke begeleiding

Alle patienten genieten van voldoende aandacht en tijd! Dit bevordert het herstelproces.

Lokale zorg

Wij werken aan uw herstel met (huis)artsen en orthopeden bij u uit de regio.

Veel specialisaties

Wij beschikken over diverse specialisaties binnen de fysiotherapie om iedere klacht gericht te kunnen behandelen.

Samen staan we sterk

De begeleiding van de professionals van Fysiotherapie Alblasserdam helpt u om uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

”Bij Fysio Alblasserdam zijn er verschillende specialismen onder één dak te vinden om zo het best mogelijke behandelplan voor u op te kunnen stellen. Het behandelplan wordt altijd in overleg opgesteld en uitgevoerd.”

Meer weten over Fysio Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257