Hamstringblessure

De hamstring is een groep van 3 spieren aan de achterkant van je been.  Deze spieren strekken zich uit van de heupen naar de binnenkant en buitenkant van de knie. Een blessure aan deze spieren ontstaat vaak tijdens het sporten, maar het is ook mogelijk een hamstring blessure op te lopen in het dagelijks leven bijvoorbeeld door een onverwachte beweging. Naast acute hamstring-schade kunt u ook last hebben van chronische hamstringblessures door overbelasting. Deze chronische pijn komt vooral voor tijdens het sporten. De pijn verdwijnt meestal na het opwarmen van de spieren maar komt even later echter toch weer terug.

Fysio Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

4/5

Jannie Konings

”Super snel geholpen en fijne mensen om begeleid door te worden!”

5/5

Chloë Zandelaar

”Kon direct terecht.” 

4.5/5

Kim van Gent

”Super fijne fysio en ook fijn dat er veel ruimte is om oefeningen te doen.”

Een hamstringblessure wordt verdeeld in verschillende gradaties:

Graad 1

In het dagelijks leven heeft u nauwelijks of geen last. Er is geen zwelling of blauwe plek te zien. Het gebied waar u last van heeft is enkel wat gevoelig, maar veroorzaakt geen hevige pijn. Tijdens het sporten kan je wel pijn ervaren in de hamstring.

Graad 2

Bij het bewegen van het been heeft u een akelig gevoel, bij het lopen heb je echter geen last van de hamstrings. Er is geen sprake van een zwelling en het gebied waar je last hebt is een beetje gevoelig.  

Graad 3

Het aanraken of aandrukken van de hamstring veroorzaakt pijn en er is sprake van een lichte blauwe plek en zwelling. Bij het lopen heb je constant last en het bewegen gaat ook moeilijk.

Graad 4

Lopen is onmogelijk en elke oorzaak met de been veroorzaakt heftige pijn. Het gebied waar de hamstring zich bevindt is verkleurd en er is sprake van een zwelling.

Hamstringblessure - Alblasserdam

”Klachten en/of pijn verergeren als er niets aan gedaan wordt. Daarom houden wij onze wachtlijsten kort. Bij Fysio Alblasserdam behandelen we u liever vandaag dan morgen. Bovendien is het belangrijk om te weten wat er speelt en wat u kunt doen aan uw herstel. Loop niet te lang met pijn, maar maak zo snel mogelijk een afspraak.”

Het herstel van uw hamstringblessure zal vooral bestaan uit versterken van de spier dit zal gebeuren met een fysio die u zal begeleiden door middel van rek- en krachtoefeningen. Spierscheuren komen meestal snel terug op de zelfde plek en daarom is het erg belangrijk dat je goed werkt aan het herstellen en aansterken van de spier. Bij Fysio Alblasserdam werken er verschillende fysiotherapeuten die je hier in kunnen begeleiden en samen met jou kunnen zorgen voor een zo spoedig mogelijk herstel.

”Bij Fysio Alblasserdam zijn er verschillende specialismen onder één dak te vinden om zo het best mogelijke behandelplan voor u op te kunnen stellen. Het behandelplan wordt altijd in overleg opgesteld en uitgevoerd.”

Persoonlijke begeleiding

Alle patiënten genieten van voldoende aandacht en tijd! Dit bevordert het herstelproces.

Veel specialisaties

Wij beschikken over diverse specialisaties binnen de fysiotherapie om iedere klacht te kunnen behandelen.

Meer weten over Fysio Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257