Achillespeesblessure

De achillespees is de sterkste en de grootste pees van het menselijk lichaam. De kuitspier zit met de achillespees vast aan de hiel. De pees zorgt ervoor dat de voet kan bewegen en kracht kan zetten bij het lopen, springen of hardlopen.

Klachten aan de achillespees? Fysio Alblasserdam kan jou helpen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan zomaar  voorkomen dat je je verstapt en zo een blessure oploopt aan de achillespees. De blessure komt vaak niet door 1 misstap of een verkeerde beweging, maar is vaak een opsomming van meerdere dingen. Een blessure aan de achillespees is erg pijnlijk en kan ervoor zorgen dat dingen in het dagelijks leven lastiger worden. Een achillespees blessure is een blessure die niet snel over zal gaan, het kan soms wel maanden duren. Afwachten en rusten alleen zal er niet voor zorgen dat de klachten minder worden. Onderzoek toont aan dat een actieve behandeling een hogere kans geeft op spoedig herstel en vermindering van de klachten.

Symptomen Achillespeesblessure:

Symptomen van een achillespeesblessure kunnen zijn:

 • Lokale zwelling en pijn rond de achillespees
 • Ochtendstijfheid
 • Geleidelijk ontstane pijn
 • De pijn is gerelateerd aan (sport) belasting

Fysio Alblasserdam wil graag met jou op zoek naar de aanleiding van de blessure en hier een behandelplan voor samenstellen. Het trainingsschema zal worden afgestemd op fysieke kracht en persoonlijkheid. Helaas kost volledig herstel veel tijd. Merendeel van de patiënten heeft na 1 jaar geen klachten meer, maar klachten kunnen ook na 10 jaar nog aanwezig blijven.

Achillespeesblessure Alblasserdam

”Bij Fysio Alblasserdam behandelen we u liever vandaag dan morgen. Daarom houden wij onze wachtlijsten kort. Klachten en/of pijn verergeren namelijk als er niets aan gedaan wordt. Bovendien is het belangrijk om te weten wat er speelt en wat u kunt doen aan uw herstel. Verbijt de pijn niet, maar maak zo snel mogelijk een afspraak.”

Fysio Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

4/5

Raoul Peters

”’Eindelijk van mijn blessure af!”

5/5

John Vermeer

”Fijne oefeningen om mijn achillespees sterker te maken.” 

4.5/5

Eline Poot

”Heerlijk om in zo’n grote ruimte de oefeningen te doen.”

Achillespees blessure oplossen bij Fysio Alblasserdam

Fysio Alblasserdam wil graag met jou op zoek naar de aanleiding van de blessure en hier een behandelplan voor samenstellen. Het trainingsschema zal worden afgestemd op fysieke kracht en persoonlijkheid. Helaas kost volledig herstel veel tijd. Merendeel van de patiënten heeft na 1 jaar geen klachten meer, maar klachten kunnen ook na 10 jaar nog aanwezig blijven.

Persoonlijke begeleiding

Alle patienten genieten van voldoende aandacht en tijd! Dit bevordert het herstelproces.

Lokale zorg

Wij werken aan uw herstel met (huis)artsen en orthopeden bij u uit de regio.

Veel specialisaties

Wij beschikken over diverse specialisaties binnen de fysiotherapie om iedere klacht gericht te kunnen behandelen.

Samen staan we sterk

De begeleiding van de professionals van Fysiotherapie Alblasserdam helpt u om uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

”Bij Fysio Alblasserdam zijn er verschillende specialismen onder één dak te vinden om zo het best mogelijke behandelplan voor u op te kunnen stellen. Het behandelplan wordt altijd in overleg opgesteld en uitgevoerd.”

Fysiotherapie Achillespeesblessure Alblasserdam

Er zijn meerdere aspecten die de blessure van de achillespees groter maken, deze kunnen zijn:

 • Training in de winter
 • Weinig kracht in de kuitspieren
 • Binnen korte tijd meer sporten/ bewegen dan normaal
 • Bij gebruik van bepaalde medicijnen

Onze praktijk: Fysio Alblasserdam staat 5 dagen per week voor u klaar met de beste zorg. Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk en zorgen voor aandacht aan iedere patiënt

Meer weten over Fysio Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

  Beginnen met chatten
  Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257