Tennisarm

Een tennisarm wordt vaak veroorzaakt door overbelasting, het wordt ook wel een tenniselleboog genoemd. Een tenniselleboog is de meest voorkomende aandoening van de elleboog. Een tenniselleboog is een ontsteking ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de buitenkant van de elleboog.

Oorzaken van een tenniselleboog

Een tenniselleboog komt veel voor bij tennissers, vandaar ook de naam tenniselleboog. De naam is wel misleidend, want de aandoening wordt niet alleen veroorzaakt door tennis. De aandoening wordt veroorzaakt door overbelasting van de strekspieren van de vingers en pols. Alle handelingen waar een knijpbeweging met de hand en een draaibeweging met de arm zijn kunnen een tennisarm veroorzaken. Pijn is een van de grootste klachten van een tennisarm, de pijn bevindt zich altijd aan de buitenkant van de elleboog.

Tennisarm Alblasserdam

”Bij Fysio Alblasserdam behandelen we u liever vandaag dan morgen. Daarom houden wij onze wachtlijsten kort. Klachten en/of pijn verergeren namelijk als er niets aan gedaan wordt. Bovendien is het belangrijk om te weten wat er speelt en wat u kunt doen aan uw herstel. Verbijt de pijn niet, maar maak zo snel mogelijk een afspraak.”

Fysio Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

4/5

John Grootendorst

”’Kon direct terecht, fijne therapeut”

5/5

Pim van der Merwe

”Helpen me erg goed voor mijn Reuma. Ik kan het dagelijks leven weer goed oppakken” 

4.5/5

Jannie de Groot

”Heerlijk om in zo’n grote ruimte de oefeningen te doen.”

Een tennisarm wordt bijna nooit operatief behandeld. Een tennisarm kan worden hersteld door bijvoorbeeld rust, medicatie, fysiotherapie of een PRP injectie.

Tennisarm fysio Alblasserdam

Behandeling van een tenniselleboog

Een tennisarm wordt bijna nooit operatief behandeld. Een tennisarm kan worden hersteld door bijvoorbeeld rust, medicatie, fysiotherapie of een PRP injectie. Ongeacht welke behandeling wordt ingesteld kunnen de klachten gemiddeld 9 maanden aanhouden.

Rust: Het advies wordt gegeven om de spieren zo min mogelijk te belasten en ze rust te geven om te kunnen herstellen.

Medicatie: Medicatie kan worden ingezet om de pijn te verminderen en zo minder last te ervaren.

Fysiotherapie: Wanner medicatie in combinatie met rust weinig effect heeft dan kan fysiotherapie een goede oplossing zijn. Er zijn verschillende vormen van spalken, bandjes en

Operatieve behandeling: Wanneer alle vormen van behandeling niet aanslaan kan er voor worden gekozen om operatief de aanhechting van de pezen te hoogte van de elleboog los te maken. Het succespercentage ligt hierbij tussen de 70 en 80%.
Wij bij Fysio Alblasserdam helpen mensen met een tennisarm naar een zo spoedig mogelijk herstel. Met een goede behandelplan en goede begeleiding proberen we u zo goed mogelijk te helpen.

Meer weten over Fysio Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257