Knieklachten Alblasserdam

Het kniegewricht is het gewricht dat de verbinding maakt tussen het dijbeen en het onderbeen. het kniegewricht bestaat uit 3 botten: de knieschijf, het scheenbeen en het dijbeen. Er bevinden zich 2 zeer belangrijke banden in de knie. Dit zijn de achterste kruisband en de voorste kruisband. Deze zorgen ervoor dat bij bewegingen tijdens bijvoorbeeld het sporten het onderbeen en bovenbeen zich op de juiste manier tot elkaar verhouden. De Kruisbanden samen met de meniscus zijn zeer belangrijk, zij hebben namelijk als doel dat bij uw beweging de knie op z’n plaats blijft. Ook spelen de pezen en spieren die aansluiten op uw knie een zeer belangrijke rol.

Persoonlijke begeleiding

Alle patiënten genieten van voldoende aandacht en tijd! Dit bevordert het herstelproces.

Lokale zorg

Wij werken aan uw herstel met (huis)artsen en orthopeden bij u uit de regio.

Veel specialisaties

Wij beschikken over diverse specialisaties binnen de fysiotherapie om iedere klacht gericht te kunnen behandelen.

Samen staan we sterk

De begeleiding van de professionals van Fysiotherapie Alblasserdam helpt u om uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

”Bij Fysio Alblasserdam behandelen we u liever vandaag dan morgen. Daarom houden wij onze wachtlijsten kort. Klachten en/of pijn verergeren namelijk als er niets aan gedaan wordt. Bovendien is het belangrijk om te weten wat er speelt en wat u kunt doen aan uw herstel. Verbijt de pijn niet, maar maak zo snel mogelijk een afspraak.”

Meest voorkomende knieblessures:

  • Meniscusblessure

Bij een meniscusblessure is er schade aan de meniscus dit kan gebeuren door bijvoorbeeld het sporten. De knie wordt langzaam dikker en het bewegen wordt steeds moeilijker. Ook heb je  steeds meer last van pijn. Het kan ook voorkomen dat je een krakend gevoel heb bij het bewegen van de knie.

  • Gescheurde banden

Het kan zijn dat de voorste of achterste kruisband gescheurd is of de kniebanden zijn gescheurd. De knie is erg instabiel en het kan voorkomen dat je door je knieën zakt. Het scheuren van de kruisband gaat gepaard met veel pijn, echter zal de pijn na loop van tijd wel afnemen. De knie kan opzwellen. 

  • Knieschijf uit de kom

Bij het uit de kom schieten van de knieschijf verplaatst de knieschijf zich naar de zijkant van de knie. Dit kan gebeuren naar de binnenkant of de buitenkant van de knie. Het uit de kom schieten van uw knieschijf gaat vaak gepaard met andere blessures zoals het afscheuren van de kniebanden. 

Knieklachten Alblasserdam

Fysio Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

4/5

Raoul Peters

”’Eindelijk van mijn blessure af!”

5/5

John Vermeer

”Fijne oefeningen om mijn achillespees sterker te maken.” 

4.5/5

Eline Poot

”Heerlijk om in zo’n grote ruimte de oefeningen te doen.”

“Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.”

Knieklachten - fysio

Als er hevige pijn in of rond de knie is, is het belangrijk om te weten wat er precies is gebeurd. Is uw knie alleen verstuikt of is er sprake van een groter probleem. Bij fysio Alblasserdam kan je terecht voor kracht- en evenwichtsoefeningen. Deze oefeningen kunnen zorgen voor een soepel en sterk herstel van de knie.

Meer weten over Fysio Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257