Hooikoorts Alblasserdam

Medical taping voor hooikoorts klachten bij Fysio Alblasserdam, waarom en hoe werkt het? Om u met uw hooikoortsklachten te helpen wordt onze medical tape aangebracht op uw rug. De tape beïnvloedt via het zenuwstelsel het longgebied en de hulp-ademhalingsspieren. Dit is een belangrijk aspect als het gaat om hooikoorts.

Met onze medical taping is het mogelijk om het ruggenmerg te beïnvloeden. Het ruggenmerg heeft namelijk verschillende onderdelen en bij elk onderdeel hoort een apart orgaan- en huidgebied. Tussen deze organen en huid bestaat een wisselwerking. Deze wisselwerking is te beïnvloeden door tape op specifieke plekken met een speciale techniek aan te brengen. Dit kan bepaalde klachten verlichten. Bij hooikoorts zijn uw longen een belangrijke schakel. De tape wordt op de correcte plaats met de speciale techniek aangebracht, wat de huid onder de tape beïnvloedt, wat op zijn beurt de longen weer beïnvloedt en uw hooikoorts klachten zal verlichten.

Maak gemakkelijk online een afspraak, bel 0180 849 257 of mail naar info@fysio-alblasserdam.nl

Symptomen van hooikoorts

Zo’n 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts klachten. Dit is ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking. Bij hooikoorts produceren de slijmvliezen veel meer slijm dan normaal. Voorbeelden van allergische reacties en kenmerkende hooikoorts symptomen zijn: een loopneus of verstopte neus, rode en opgezwollen ogen, slecht slapen, benauwdheid, traanogen, jeukende neus, droge en brandende keel, niesbuien, vermoeidheidsverschijnselen en tot slot een jeukend gehemelte.

Hooikoorts alblasserdam

”Bij Fysio Alblasserdam behandelen we u liever vandaag dan morgen. Daarom houden wij onze wachtlijsten kort. Klachten en/of pijn verergeren namelijk als er niets aan gedaan wordt. Bovendien is het belangrijk om te weten wat er speelt en wat u kunt doen aan uw herstel. Verbijt de pijn niet, maar maak zo snel mogelijk een afspraak.”

Hooikoorts taping Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

5/5

Niel Benningshof

”Bij mij hielp het enorm bij mijn hooikoorts klachten.” 

4.5/5

Melissa van der Putten

”Prima versteviging voor mijn enkel, ideaal in combinatie met de behandeling.” 

4/5

Ryan Graaf

”Fijne combinatie van taping, trainen en behandelen!” 

Waarom hooikoorts taping in Alblasserdam?

U wilt natuurlijk dat de allergische reacties in uw ogen, longen en neusvliezen verminderen of verdwijnen. De medical tape heeft een kalmerende werking doordat het via het zenuwstelsel de ademhalingsspieren en longen beïnvloedt. Wanneer wij medical tape aanbrengen, wordt de huid een beetje opgetild omdat de tape 140% rekbaar is. Dit prikkelt het ruggenmerg en verbetert de bloedcirculatie in dat gebied en verlaagt de druk. Uw allergische reacties zullen dan afnemen of verdwijnen. 

Samen staan we sterk

De begeleiding van de professionals van Fysiotherapie Alblasserdam helpt u om uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Veel specialisaties

Wij beschikken over diverse specialisaties binnen de fysiotherapie om iedere klacht gericht te kunnen behandelen.

Lokale zorg

Wij werken aan uw herstel met (huis)artsen en orthopeden bij u uit de regio.

Persoonlijke begeleiding

Alle patiënten genieten van voldoende aandacht en tijd! Dit bevordert het herstelproces.

”Naast algemene fysiotherapie en hooikoorts taping zijn er bij Fysio Alblasserdam nog andere specialismen onder één dak te vinden om zo het best mogelijke behandelplan voor u op te kunnen stellen. Het behandelplan wordt altijd in overleg opgesteld en uitgevoerd.”

De oorzaak van hooikoorts

De pollen van bomen en planten zorgen in het voorjaar voor uw hooikoortsklachten. Bij hooikoorts patiënten reageert het lichaam heel heftig op het stuifmeel dat het lichaam dan binnenkomt. Het lichaam maakt meteen afweerstoffen aan en zorgt daardoor voor allergische overreacties van het afweersysteem en afweermechanisme. De bloedvaten worden wijder en gaan lekken. Ook trekken de gladde spiercellen in de longen samen. Hierdoor kunt u de reacties en symptomen ervaren die hierboven beschreven staan.

Hoe werkt medical tapen tegen hooikoorts bij Fysio Alblasserdam?

Medical tape tegen hooikoorts bevat geen medicinale toevoegingen waardoor u eventuele medicijngebruik niet hoeft worden stopgezet of verminderd. Ook zal ons tape geen allergische reacties geven. Het tape zorgt voor een buitenstaande huidprikkeling die een reflectoire invloed uitoefent op de bindweefselstructuren van het ruggenmerg. Omdat ons medical tape direct op de huid van uw borst en rug wordt aangebracht, verbeteren de huidsensoren. Die huidsensoren prikkelen op hun beurt het zenuwstelsel in uw lichaam. Hierdoor zult u positieve effecten ervaren op uw hooikoortsklachten. Deze wisselwerking is gecompliceerd; als u hier vragen over heeft of meer informatie wilt, kunt u ons altijd bellen of mailen of langskomen bij onze praktijk in Alblasserdam.

Veel gestelde vragen bij Fysio Alblasserdam

Bel 0180849257, mail naar info@fysio-alblasserdam.nl of maak online een afspraak via online afspraken knop. 

Ja! Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Nee! Fysiotherapie is al een aantal jaar vrij toegankelijk. U heeft dus GEEN verwijzing nodig.

Uiteraard! Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren verplaatst of afgezegd worden zonder consequenties. 

Ja! Onze fysiotherapeuten kunnen u ook thuis behandelen, alleen heeft u daar een verwijzing van arts of specialist voor nodig.

Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan 0180849257 of mail naar info@fysio-alblasserdam.nl

Meer weten over hooikoorts taping in Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257