Parkinson

Parkinson, helpt fysiotherapie? De ziekte van Parkinson is een zeer complexe ziekte die ontstaat in de hersenen. De gevolgen van deze ziekte zijn voor iedereen anders. Het treft mannen, vrouwen en kinderen. Elk van hen heeft zijn eigen vorm van de ziekte van Parkinson. Van trillende handen en depressie tot moeilijk kunnen bewegen en niks meer kunnen ondernemen. Parkinsonisme is de verzamelterm voor de symptomen die mensen met de ziekte van Parkinson kunnen hebben. Parkinson komt vooral voor bij ouderen en treedt meestal op na het 65e levensjaar. Echter kan het ook voorkomen bij jongeren mensen, in 15% van de gevallen treedt Parkinson op bij mensen onder de 50 jaar.

Oorzaak van Parkinson

De concrete oorzaak van Parkinson is nog niet bekend. Er is wel achterhaald hoe bepaalde symptomen zich ontwikkelen. Parkinson ontstaat door het afsterven van zenuwcellen in de hersenen. Een tekort aan dopamine in de hersenen kan een grote rol spelen van de problemen en symptomen van de ziekte van Parkinson. Dit tekort aan dopamine wordt veroorzaakt door het afsterven van dopamine-producerende zenuwcellen in een specifiek gebied van de hersenen. Dit gebied is de zwarte kern (substantia nigra). Waarom de hersencellen afsterven in dit gebied van de hersenen is nog steeds een vraag waar geen antwoord op gevonden is. Het is wel bekend dat de werking van de hersenen afnemen bij het ouder worden. Ook door eiwitstofwisselingsstoornissen en omgevingsfactoren (zoals contact met giftige stoffen) kan de werking van de hersenen verslechteren.

”Bij Fysio Alblasserdam zijn er verschillende specialismen onder één dak te vinden om zo het best mogelijke behandelplan voor u op te kunnen stellen. Het behandelplan wordt altijd in overleg opgesteld en uitgevoerd.”

Symptomen van Parkinson

Er zijn verschillende symptomen die aanduiden dat u mogelijk Parkinson kan hebben. Beginnende lichamelijke symptomen kunnen zijn:

  • Trilling in de hand
  • U beweegt trager dan voorheen
  • Handschrift wordt onduidelijker of kleiner
  • De voet gaat plots op slot

“Een fysiotherapeutische behandeling dient niet als vervanging van medicijnen of een operatie, deze behandeling kan echter wel helpen om zo goed mogelijk in het dagelijks leven te kunnen blijven bewegen. Hierdoor kan de patiënt zolang mogelijk op een verantwoorde manier actief blijven. Ook kan de fysiotherapeut helpen bij het verbeteren en onderhouden van de conditie en zorgen voor meer zelfvertrouwen bij de patiënt.”

 

Fysio Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

4/5

Ada van der Griend

”’Fijne behandeling”

5/5

Thomas Hallinga

”Ze kijken goed naar mijn klachten en ik kon super snel terecht.” 

4.5/5

Jacq Hoorn

”Fijn om in zo’n grote ruimte de oefeningen te doen.”

Meer weten over Fysio Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257