Manuele Therapie Alblasserdam

Manuele therapie Alblasserdam! Naast fysiotherapie is manuele therapie ook een specialisatie van onze praktijk. Manuele therapie kan voor vele klachten de oplossing zijn.

Fysio Alblasserdam is dé praktijk in de regio. Een blessure, pijn, verminderde bewegingsvrijheid, ongeluk, operatie ondergaan of iets anders waarbij wij u kunnen helpen met manuele therapie? Kies dan voor professionaliteit, gemak, service en zorg van hoge kwaliteit bij Fysio Alblasserdam. 

U kunt gemakkelijk een afspraak maken in onze moderne praktijk, zonder verwijzing of wachtlijst. Daarbij zijn er geen zorgen over de vergoeding, wij hebben namelijk contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Afspraak maken? Bel 0180-849257, mail naar info@fysio-alblasserdam.nl of maak gemakkelijk online een afspraak via onze online agenda. 

Manuele Therapie Alblasserdam

Manuele therapie is een specialisatie voor onderzoek en behandeling van klachten aan de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen. Manuele therapie is niet de enige behandelvorm in onze praktijk; we hebben experts in vele verschillende therapieën. Heeft u bijvoorbeeld klachten aan uw rug of nek, kom dan snel langs of maak een afspraak via onze website. 

Manuele therapie alblasserdam

”Bij Fysio Alblasserdam behandelen we u liever vandaag dan morgen. Daarom houden wij onze wachtlijsten kort. Klachten en/of pijn verergeren namelijk als er niets aan gedaan wordt. Bovendien is het belangrijk om te weten wat er speelt en wat u kunt doen aan uw herstel. Verbijt de pijn niet, maar maak zo snel mogelijk een afspraak.”

Manuele Therapie Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

5/5

Piet Klein

”Patrick is een fijne manuele therapeut” 

4.5/5

Alexander Vriesde

”Ik kon snel terecht en de therapie hielp gelijk” 

4/5

Colinda Konings

”Fijne combinatie van behandelen en trainen, Ik word elke week sterker.” 

Wat gebeurt er tijdens manuele therapie?

Manuele therapie is een behandelmethode die, zoals de naam al aangeeft, wordt uitgevoerd met handwerk. Wanneer u klachten heeft aan bijvoorbeeld uw nek of rug, kan dit betekenen dat uw spieren of gewrichten geen balans meer hebben. Dit kunnen wij behandelen door manuele therapie toe te passen; wij bewegen en manipuleren de spiergroep van de klacht en de spiergroepen daar omheen. Hierdoor komen de spieren waar u de klachten ervaart weer in balans en zal de pijn verminderen. De behandeling die de therapeut toepast bestaat uit korte maar erg snelle bewegingen waardoor de gewrichten kunnen kraken. Deze bewegingen zijn pijnloos en zeer efficiënt. Wanneer de balans weer is teruggevonden, krijgt u van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten ook nog informatie, instructies en oefeningen mee voor thuis, zodat de klachten niet zullen terugkeren. 

Samen staan we sterk

De begeleiding van de professionals van Fysiotherapie Alblasserdam helpt u om uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Veel specialisaties

Wij beschikken over diverse specialisaties binnen de fysiotherapie om iedere klacht gericht te kunnen behandelen.

Lokale zorg

Wij werken aan uw herstel met (huis)artsen en orthopeden bij u uit de regio.

Persoonlijke begeleiding

Alle patiënten genieten van voldoende aandacht en tijd! Dit bevordert het herstelproces.

”Naast algemene fysiotherapie en manuele therapie zijn er bij Fysio Alblasserdam nog andere specialismen onder één dak te vinden om zo het best mogelijke behandelplan voor u op te kunnen stellen. Het behandelplan wordt altijd in overleg opgesteld en uitgevoerd.”

Manuele therapie fysio alblasserdam

Bij welke klachten is het goed om manuele therapie te overwegen?

Manuele therapie is een geschikte en efficiënte behandelmethode voor allerlei verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld: rugklachten (lage rugklachten, hoge rugklachten of moeilijk te bewegen rug), nekklachten (pijn in je nek of duizeligheid door beweging in de nek), last van hoofdpijn, schouderklachten en/of torsoklachten. Wij stellen het behandelplan altijd op in overleg met de patiënt; alles wordt aangepast op uw wensen en behoeften, zolang het maar effectief en veilig is.

Direct resultaat met manuele therapie in Alblasserdam

Vele eerdere patiënten voor u zijn door ons al behandeld met manuele therapie. Vanuit hun ervaringen weten we dat manuele therapie ontzettend snel resultaat levert. Dit is dan ook het grote voordeel van manuele therapie; wanneer u klaar bent met een behandeling, zult u meteen merken dat de pijn minder wordt of wegtrekt en dat u weer gemakkelijker kunt bewegen.

Tijdens de behandeling heeft de fysiotherapeut de spieren en/of gewrichten los gemaakt, nadat deze hoogstwaarschijnlijk vast zaten. Hiernaast krijgt u van ons ook oefeningen mee voor thuis om bijvoorbeeld uw houding te verbeteren, zodat de klachten niet meer terugkomen nadat de behandeling is gestopt. Ervaart u op dit moment pijn en/of klachten in uw spieren of gewrichten? Maak dan snel een afspraak bij Fysio Alblasserdam.

Veel gestelde vragen bij Fysio Alblasserdam

Bel 0180849257, mail naar info@fysio-alblasserdam.nl of maak online een afspraak via de online afspraken knop. 

Ja! Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Nee! Fysiotherapie is al een aantal jaar vrij toegankelijk. U heeft dus GEEN verwijzing nodig.

Uiteraard! Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren verplaatst of afgezegd worden zonder consequenties. 

Ja! Onze fysiotherapeuten kunnen u ook thuis behandelen, alleen heeft u daar een verwijzing van arts of specialist voor nodig.

Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan 0180849257 of mail naar info@fysio-alblasserdam.nl

Manuele therapie Alblasserdam: ons behandelplan

Fysiotherapeut Alblasserdam

De tijd voor uw klacht

Tijdens de persoonlijke intake brengen wij uw klacht/probleem zorgvuldig in kaart.

Controle fysiotherapie alblasserdam

Intake & onderzoek

Tijdens de inspectie voeren wij een functieonderzoek uit om erachter te komen waar uw zwakke schakels zitten.

fysiotherapie behandeling alblasserdam

Therapie bepaling

We gebruiken bewezen behandel-technieken om de pijnklachten te verminderen. 

onderzoek fysio alblasserdam

Controle

We testen of uw lichaam weer is hersteld. Zo niet, dan passen wij de behandeling aan!

nazorg fysio

Nazorg

Door middel van nazorg zorgen wij ervoor dat uw klachten/ problemen niet meer terugkeren.

Meer weten over manuele therapie in Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257