Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. De pijn gaat vaak gepaard met stijfheid, slaapstoornissen, stemmingswisselingen en vermoeidheid. Het kan per dag verschillen hoe ernstig de klachten zijn. Fibromyalgie is geen ontsteking. Ook raakt het lichaam niet fysiek beschadigd door de aandoening. Wel kan de lichamelijke conditie, als gevolg van de ziekte, achteruit gaan.

Symptomen Fibromyalgie

Bekende klachten die veel voorkomen bij Fibromyalgie zijn: 

  • Verminderde kracht in de spieren
  • Darmklachten
  • Stijfheid
  • Pijn
  • Stemmingswisselingen
  • Slaapproblemen/ vermoeidheid 

Iedereen kan fibromyalgie krijgen. De aandoening komt meestal voor bij mensen tussen de 25 en 40 jaar.

Fibromyalgie

”Bij Fysio Alblasserdam behandelen we u liever vandaag dan morgen. Daarom houden wij onze wachtlijsten kort. Klachten en/of pijn verergeren namelijk als er niets aan gedaan wordt. Bovendien is het belangrijk om te weten wat er speelt en wat u kunt doen aan uw herstel. Verbijt de pijn niet, maar maak zo snel mogelijk een afspraak.”

Fysio Alblasserdam: Wat zeggen onze patiënten:

4/5

Raoul Peters

”’Eindelijk van mijn blessure af!”

5/5

John Vermeer

”Fijne oefeningen om mijn achillespees sterker te maken.” 

4.5/5

Eline Poot

”Heerlijk om in zo’n grote ruimte de oefeningen te doen.”

Behandeling fibromyalgie Alblasserdam

Een specifieke behandeling of medicijnen zijn er niet. Fysiotherapie kan wel een rol spelen om de klachten van fibromyalgie te verminderen. Fysiotherapie kan er voor zorgen dat de stijfheid en pijn verminderen. De fysio kan dit voor doen door middel van massages of oefeningen. Een combinatie van pijnstillers, beweging en rust kunnen uw klachten echter wel degelijk verminderen.
De fysio’s van fysio Alblasserdam kunnen u helpen bij de klachten van fibromyalgie en samen ervoor zorgen dat de pijn en klachten minder worden.

Oorzaak fibromyalgie

Iedereen kan fibromyalgie krijgen. De aandoening komt meestal voor bij mensen tussen de 25 en 40 jaar. Een oorzaak is nooit aangetoond, maar sommige factoren kunnen wel van invloed zijn van fibromyalgie en de intensiteit van de klachten daarvan. Eén van de theorieën is dat er aanwijzingen zijn waardoor kan worden gesteld dat fibromyalgie verband kan houden met de manier waarop de hersenen de spieren aansturen. Normaal gesproken werken de hersenen samen met elkaar om uw spieren onder controle te houden en te besturen. Bij mensen met fibromyalgie wordt deze samenwerking onderbroken. De reden voor deze onderbreking is vaak onduidelijk en dus niet te achterhalen. Een andere theorie gaat over prikkels die wij als mensen ervaren. Bij mensen met fibromyalgie zou de filtering van deze prikkels op een niet juiste manier worden verwerkt. Ook is er een mogelijkheid dat mensen met fibromyalgie pijnprikkels op een hele andere manier ervaren als mensen die geen last hebben van het fenomeen fibromyalgie.

Meer weten over Fysio Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257