Etalagebenen

In Nederland heeft een op de vijf volwassenen ouder dan 50 jaar last van etalagebenen. Het wordt ook wel claudicatio genoemd. Etalagebenen is een vaatziekte en houdt in dat de slagaderen in de benen vernauwd zijn. Slagaderen zijn bloedvaten die zuurstofrijk bloed vervoeren door het lichaam. Etalagebenen kunnen ook een vergrote kans op hart- en vaatzieken veroorzaken.

Symptomen van etalagebenen

Bij etalagebenen kan er pijn, kramp of een doof gevoel ontstaan in de benen. De pijn hoeft niet alleen in de benen, maar kunnen ook in de voet, kuit of bil optreden. Snel lopen of een helling kunnen zorgen voor extra klachten en pijn. Sommige mensen hebben alleen na een flink stuk lopen klachten, maar bij ernstige vernauwingen kun je al na enkele meters klachten krijgen. Andere symptomen van etalagebenen kunnen zijn dat je minder gevoel hebt in de benen of koude voeten hebt.

Etalagebenen

Looptherapie op maat

”Onze speciaal opgeleide etalagebenen therapeuten bieden een loopprogramma op maat aan. Door looptraining kunt u de kans op dotteren of een operatie verkleinen. Onze fysiotherapeut controleert uw toestand en maximale loopafstand. Dankzij een persoonlijk op maat gemaakt programma kunt u 2 à 3 keer per week komen trainen. Uiteraard krijgt u een goede training om uw fysieke conditie te verbeteren. Door de looptechnieken ook thuis en in het dagelijkse leven te gebruiken verminderen klachten en kunt u met minder pijn door het leven. ”

Wordt revalidatie vergoed bij Fysio Alblasserdam?

Bij etalagebenen zijn verschillende behandelingen mogelijk.  Een van de belangrijkste adviezen is een gezonde levensstijl. Looptherapie kan ook erg effectief zijn. Door looptherapie neemt de bloedtoevoer naar de kleinste vaten in de benen toe. Fysiotherapie kan helpen bij het herstel van etalagebenen, daarnaast kan de fysio begeleidend zijn voor looptherapie. Niet altijd helpt een gezonde levensstijl of looptherapie. In sommige gevallen zijn medicijnen nodig.

Verschillende factoren kunnen extra risico geven op vernauwing van de bloedvaten:

  • Overgewicht
  • Hoge bloeddruk
  • Roken
  • Erfelijke aanleg
  • Weinig lichaamsbeweging
  • Hoog cholesterol

Samen staan we sterk

De begeleiding van de professionals van Fysiotherapie Alblasserdam helpt u om uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Veel specialisaties

Wij beschikken over diverse specialisaties binnen de fysiotherapie om iedere klacht gericht te kunnen behandelen.

Lokale zorg

Wij werken aan uw herstel met (huis)artsen en orthopeden bij u uit de regio.

Persoonlijke begeleiding

Alle patienten genieten van voldoende aandacht en tijd! Dit bevordert het herstelproces.

Meer weten over Etalagebenen in Alblasserdam?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8:00-18:30 uur
Avonden en weekenddagen: op afspraak

Contactgegevens

Ohmweg 5, 2952 BD Alblasserdam
Telefoon: 0180849257
Email: info@fysio-alblasserdam.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257